Данія оголосила про 17-й пакет воєнної допомоги для України: що обіцяють

Данія оголосила про 17-й пакет воєнної допомоги для України: що обіцяють

Уряд Данії виділив майже 300 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів і безпілотників та виробництво ракетних компонентів для України.

Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства оборони країни.

Як повідомляється, новий пакет військової допомоги передбачає 26,8 млн євро на інвестиції в українську оборонну промисловість. Також кошти виділено на створення виробництва ракетних компонентів та безпілотників. Крім того, Данія допоможе Україні у розвитку морського потенціалу.

“Інвестиції в українську оборонну промисловість для закупівлі та передачі зброї та боєприпасів, безпілотників та виробництва ракетних компонентів у співпраці з Нідерландами та Чехією, а також значна морська допомога. Це основні елементи 17-го пакету допомоги, по якому уряд сьогодні провів консультації з датським комітетом з питань зовнішньої політики”, - йдеться у повідомленні відомства.

Як зазначив міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен, Україна потребує артилерійських снарядів, ракет та безпілотників і має великий потенціал для налагодження власного виробництва. Такого висновку він дійшов після відвідування декількох українських оборонних підприємств у березні цього року. Данія розраховує на плідну співпрацю у цьому напрямку.

Також новий пакет передбачає укладення низки угод із країнами-членами НАТО. Зокрема, про передачу та закупівлю необхідного обладнання, частину якого поставлять данські компанії.

Як повідомляв “Ми-Україна”, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск під час зустрічі з Метте Фредеріксен обговорив можливість створення "залізного купола" для захисту європейських міст від повітряних атак на випадок війни.

Головне