Cybercab Маска інвесторів не вразив: Tesla втратила $60 млрд за день

Cybercab Маска інвесторів не вразив: Tesla втратила $60 млрд за день

Акції Tesla впали майже на 9% після презентації компанією безпілотного роботаксі Cybercab. Автовиробник втратив близько 60 мільярдів доларів ринкової вартості за день, пише Reuters.

Інвесторів не вразила новинка від Ілон Маска. Вони звернули увагу на те, що жодних конкретних деталей чи чітких термінів реалізації проєкту представлено не було.

"Інвестори, з якими ми спілкувалися на заході, вважали, що презентація не містила реальних цифр та термінів... Схоже, що цей захід був зосереджений на брендингу та маркетингу бачення Tesla, а не на наданні нам конкретних цифр для моделювання", - зауважив аналітик з Royal Bank of Canada Том Нараян.

Сумніви у новому проєкті Маска висловив і аналітик інвестиційної дослідницької компанії CFRA Гарретт Нельсон.

"Захід викликав багато питань, був напрочуд коротким і більше був схожий на контрольовану демонстрацію, ніж на презентацію. Ми були розчаровані відсутністю подробиць щодо дорожньої карти продуктів [Tesla] на найближчий час, наприклад, більш доступної моделі та Roadster, обидві з яких, за словами Маска, вийдуть у перше виробництво у 2025 році", - написав він.

В цілому з початку року ціна акцій Tesla вже впала приблизно на 12%.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Маск презентував двомісне автономне "Кібертаксі" без керма та педалей і автономний електричний мікроавтобус Robovan. 
 

 

Головне