Британія оголосила про новий пакет допомоги Україні на €43 млн

Британія оголосила про новий пакет допомоги Україні на €43 млн

Велика Британія оголосила про виділення нових 37 мільйонів фунтів стерлінгів (43 мільйони євро) гуманітарної фінансової допомоги для України

Про це повідомила пресслужба британського уряду.

Допомога включає 29 мільйонів фунтів (34 мільйони євро) на зимовий пакет гуманітарної допомоги та додаткові 7,75 мільйона фунтів (9 мільйонів євро) для задоволення потреб найбільш уразливих верств населення. Це фінансування є частиною загальної гуманітарної допомоги, яку Велика Британія призначила для України та регіону на 2023-2024 роки на суму 127 мільйонів фунтів (148 мільйонів євро), яку було оголошено в червні.

Також анонсовано введення нових санкцій проти іноземних військових постачальників, які експортують обладнання та запчастини до росії. Британійський міністр закордонних справ Девід Кемерон підкреслив непохитну підтримку України та висловив побоювання, що успіх агресії Путіна може стати зразком для інших, котрі кидають виклик демократії.

В цілому, військова, гуманітарна та економічна підтримка Великої Британії для України наразі складає 9,3 мільярда фунтів (10,8 мільярда євро).

Нагадаємо, США збільшили фінансування за програмою закупівлі зброї на 1,5 млрд гривень.

Основна програма закупівлі зброї від США для України (USAI) отримала збільшення фінансування з 12 млрд до 13,5 млрд. Бюджетна підтримка в цілому залишилась на рівні 11,8 млрд. Крім того, збільшилось фінансування інших програм, таких як Foreign Military Financing (FMF) на 1,7 млрд та програма PDA на 7,8 млрд, яка включає вигрібання американських стоків зброї.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в іноземних ЗМІ готують матеріали з дезінформацією проти вищого керівництва держави.

Головне