Brent і WTI стрімко дорожчають: ціни на нафту відреагували на загрозу іранської атаки на Ізраїль

Brent і WTI стрімко дорожчають: ціни на нафту відреагували на загрозу іранської атаки на Ізраїль

Ф'ючерси на сиру нафту різко пішли в гору на тлі новин з Близького Сходу. Потенційний ракетний удар Ірану по Ізраїлю може стати причиною перебоїв у постачанні нафти, пише Financial Times.

Ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою в грудні 2024 року на біржі ICE зросла до 74,30 доларів за барель, тоді як під час понеділкового закриття була на рівні 71,70 доларів. Одночасно, листопадовий ф'ючерс на нафту марки WTI на NYMEX досяг 70,78 за барель, порівняно з 68,17 доларів у понеділок.

Ціни підскочили більш ніж на 3 долари за бочку після заяви Білого дому про те, що Іран готує неминучу атаку балістичними ракетами на Ізраїль. Високопоставлений представник адміністрації президента США попередив про "серйозні наслідки" для Тегерану у разі прямого військового нападу на ізраїльську державу.

Ситуація загострилася після того, як вранці 1 жовтня військовослужбовці Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) увійшли на південь Лівану, відкривши новий фронт. Ізраїльські військові описали операцію "Північні стріли" як "обмежені, локальні та цілеспрямовані наземні рейди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна Ізраїлю та Хезболли: чому ЦАХАЛ заходить у Ліван і до чого це призведе

Нагадаємо, ізраїльський високопоставлений чиновник повідомив, що, згідно з останніми розвідданими, атака Ірану на Ізраїль може відбутися протягом найближчих кількох годин.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за даними видання Al Arabiya, "Хезболла" вже обрала собі нового лідера після ліквідації Насралли.

 

 

Головне