Біткоїн злетів на 13% на очікуваннях перемоги Трампа

Біткоїн злетів на 13% на очікуваннях перемоги Трампа

Вартість біткоїна за тиждень збільшилась на 13%. Зростання BTC перевершило ріст на акції компаній у всьому світі або на золото, пише Bloomberg.

Аналітики вважають, що зростання ціни біткоїна - це один з індикаторів того, що ринки вірять у перемогу Дональда Трампа на президентських виборах у США у листопаді. 

Під час передвиборчої кампанії Трамп пообіцяв, що якщо його оберуть, він зробить США головною країною у світі для криптовалют. Його суперниця - Камала Гарріс - більш обережно висловлювалась щодо криптовалют. Демократка заявила, що хоче створити правила для використання цифрових грошей і допомогти цій галузі рости, але "лише про відповідних гарантіях". Ринок позитивно сприйняв її слова, оскільки вони "контрастують з репресіями" стосовно галузі за президентства Джо Байдена.

Американський мільярдер-інвестор Стенлі Дракенміллер зауважив, що упродовж останніх двох тижнів ринок здавався "дуже переконаним" у перемозі Трампа.

"Можна побачити це в банківських акціях, можна побачити це в криптовалюті", - сказав він.

Сплеск ціни на біткоїн вплинув і на ринок прогнозів, які охоплюють "суперечливі платформи з суперечливою інформаційною цінність", де американці можуть робити ставки на переможця прийдешніх виборів. На одному з таких сайтів - Polymarket - шанси Трампа на перемогу оцінюється у 60 зі 100. На PredictIt - іншій подібній платформі, імовірність виграшу кандидата-республіканця оцінюють трохи гірше 54%. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, американські ЗМІ дізнались, що Ілон Маск виділив 75 млн доларів на підтримку Трампа за три місяці.

Головне