Біткоїн злетів до червневого максимуму завдяки Трампу

Біткоїн злетів до червневого максимуму завдяки Трампу

Ціна біткоїна досягла шеститижневого максимуму, піднявшись до 69 745 доларів у понеділок, 29 липня. Це найвищий показник з 12 червня 2024 року.

Як пише The Guardian, приводом для коливань на криптовалютному ринку стала заява Дональда Трампа на з'їзді Bitcoin 2024 у Нешвіллі. Колишній президент США пообіцяв припинити "переслідування" криптоіндустрії у разі своєї перемоги на майбутніх виборах, що викликало стрімке зростання курсу біткоїна.

Трамп заявив про намір зробити США світовим лідером у сфері криптовалют, обіцяючи більш про-біткоїнову позицію, ніж його суперниця Камала Гарріс.

"Я обіцяю спільноті біткоїнів, що в той день, коли я складу присягу, антикриптовалютний хрестовий похід Джо Байдена і Камали Харріс закінчиться... Якщо ми не приймемо криптовалюту і технологію біткоїнів, це зробить Китай, інші країни. Вони домінуватимуть, а ми не можемо дозволити КНР домінувати. Вони й так домагаються надто великого прогресу", - наголосив під час виступу колишній президент США. 

Він також пообіцяв звільнити голову Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) Гері Генслера в перший день свого можливого президентства.

Крім того, Трамп анонсував створення консультативної ради з криптовалют при президенті та формування національного "запасу" біткоїнів з конфіскованих урядом США активів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, фейкове відео за участю віцепрезидентки Камали Гарріс, яке розмістив на своїй сторінці в соцмережі Х Ілон Маск, передивилось вже 123 млн користувачів.

Головне