Біткоїн підскочив до місячного максимуму

Біткоїн підскочив до місячного максимуму

Курс біткоїна у понеділок зранку, 23 вересня,  сягнув максимуму від початку місяця - 64 700 доларів за одиницю. Однак згодом криптовалюта дещо просіла  і сягнула позначки 63 500 доларів. 

Станом на 14:45, як свідчать дані біржі CoinMarketCap, ціна за 1 біткоїн становить 63 461 долар. За останні 24 години біткоїн додав у вартості 1%, а за тиждень і зріс на понад 5 тисяч доларів.

Кріс Вестон, керівник дослідницького відділу Pepperstone, зазначив, що на сьогодні біткоїн зростає через популярність до цієї криптовалюти.

 “На цю мить це ралі, за яким можна погнатись. Як ми бачили протягом багатьох років, коли біткойн йде вгору, тенденції можуть бути потужними”, - зазначив він.

Друга за популярністю криптовалюта Ethereum у понеділок торгується поблизу відмітки в $2660. За добу актив зріс на майже 3%.

Раніше цього місяця американський інвестор Роберт Кійосакі спрогнозував, що, що ті, хто володіє біткойном, золотом та сріблом, можуть стати багатшими, оскільки ринок почне продавати облігації після зниження процентних ставок. 

"Ті, хто має золото, срібло і біткойни, стануть багатшими, а решта зазнає великих збитків", – написав Кійосакі в соцмережі X.

Щодо інших валют, то вони суттєво просіли. Так у понеділок знизився курс євро стосовно долара, оскільки показники ділової активності показали похмуру картину економіки єврозони та підігріли ставки на більше пом’якшення політики з боку Європейського центробанку. Опитування, зібране S&P Global, показало, що цього місяця ділова активність у зоні євро різко й несподівано скоротилася, оскільки домінуюча галузь послуг у блоці занепала, а спад у виробництві прискорився, повідомляє Reuters. Британський фунт знизився на 0,3% до 1,3281 долара. Падає у вартості і японська єна. Експерти пояснюють це сезоном відпусток у країні. 

Як раніше писав "Ми-Україна", у серпні прибутковість майнінгу біткоїна досягла історичного мінімуму. Однак попри такі прогнози, американські майнери продовжують зміцнювати свої позиції. Їхня частка у світовому хешрейті біткоїна зростає четвертий місяць поспіль.

Головне