Без даху та стін: ДТЕКу доводиться захищати свої ТЕС від дощу листами заліза

Без даху та стін: ДТЕКу доводиться захищати свої ТЕС від дощу листами заліза

Жодна з електростанцій ДТЕК на сьогодні не має вцілілого даху чи стін внаслідок атак російських окупантів по енергетичному сектору України.  За відсутності можливості їх відновлення станціям доводиться функціонувати під відкритим небом, розповів виконавчий директор української енергокомпанії Дмитро Сахарук.

"В умовах відсутності дахів енергоблоки накриваються листами заліза і працюють просто неба. Під час дощу виникають короткі замикання, що призводить до вимкнення обладнання", - пояснив він на форумі "Майбутнє української енергетики. Діалоги з NV". 

За словами Сахарука, попри критичну ситуацію, західні партнери наразі не готові фінансувати відновлення базової інфраструктури електростанцій. Він зазначив, що донори відмовляються фінансувати роботи та матеріали, які складають близько 70% вартості відновлення.

Тим не менш, ДТЕК планує до жовтня відновити 60-70% своєї генерації, яка була до початку обстрілів у березні 2024 року. Це амбітна мета, враховуючи, що компанія втратила 90% своїх генеруючих потужностей.

"Ми плануємо відновити значну частину потужностей за власні кошти та за рахунок невеликої кількості старого обладнання, яке демонтується зі станцій у Європі. Однак це лише 10-15% від необхідного обсягу", - вказав Сахарук.

Ключовою проблемою для ДТЕК залишається критична нестача капіталу для проведення ремонтних робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "Укренерго" скоригували графіки відключень світла на вечір вівторка: деталі

Як писав "Ми-Україна" раніше, 21 липня у Міністерстві енергетики України заявили, що ситуація з енергопостачанням покращилася.

 

Головне