Байден запровадив 100%-ві мита на китайські електрокари - на що ще 

Байден запровадив 100%-ві мита на китайські електрокари - на що ще 

Американський президент Джо Байден 14 травня оголосив про введення тарифу у 100% на електрокари китайського виробництва. Цей захід і одним зі складових пакета, запровадження якого має на меті захистити виробників у США від дешевого імпорту, пише The Guardian. 

До цього мита на електромобілі з Китаю становили 25%. Окрім автівок тарифи Білий дім підвищив також на 

  • літієві батареї - з 7,5% до 25%,
  • сонячні батареї - з 25% до 50%,
  • напівпровідники - 25% до 50%,
  • алюміній, сталь та засоби  індивідуального захисту - від в  середньому 7,5% до 25%.

Байден, усвідомлюючи, що Пекін на цей крок відповість, заявив, що підняття митних зборів є пропорційною відповіддю на надмірні потужності Китаю в секторі виробництва електромобілів. За неофіційними даними, спроможності КНР дозволяють країні виробляти 30 млн електрокарів за 12 місяців, тоді продавати на китайському ринку вона може не більше 23 мільйони авто. 

Рішення Байдена набере сили через 90 днів. В адміністрації президента США наголошують, що не мали наміру спровокувати ескалацію торгової напруженості, а прагнуть допомогти економіці країни. 

Нагадаємо, на початку весни екслідер США Дональд Трамп заявив, що, якщо йому вдасться отримати перемогу на прийдешніх виборах, то він введе 100-відсотковий тариф на "кожний автомобіль, що перетинає лінію" заводів, що належать китайцям у Китаї.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російський диктатор Володимир Путін 16-17 травня перебуватиме з офіційним візитом в Китаї

Головне