Байден хоче збільшити тарифи на китайську сталь та алюміній утричі

Байден хоче збільшити тарифи на китайську сталь та алюміній утричі

Американський лідер Джо Байден закликав торгового представника США різко збільшити тарифну ставку на імпорт сталі та алюмінію з Китаю. Як пише Bloomberg, на його переконання, вона має зрости утричі.

Відповідна вимога стосовно підняття тарифів на метали, які на сьогодні становлять 7,5%, є способом "дати зрозуміти, що нещодавні попередження його адміністрації про торгову практику Китаю не є порожніми погрозами". Так, минулого тижня, голова Мінфіну США Джанет Єллен, перебуваючи з офіційним візитом в КНР, заявила про стурбованість через китайське перевиробництво товарів для експорту в Америку. Це, своєю чергою, обвалює ціни і завдає шкоди економіці США, оскільки більш якісна американська продукція змушена конкурувати з китайськими альтернативами, ціни на яких штучно занижені субсидіями. 

До слова, Китай відкинув обвинувачення, назвавши їх "безпідставними" і звинуватив Білий дім у спробах запобігти глобальній конкуренції. 

Окрім того, Байден також доручив своїй адміністрації провести роботу з Мексикою, аби запобігти ухиленню Пекіна від мит на сталь та алюміній, які імпортуються з мексиканської території на американську. Окремо Офіс торгового представника США розпочинає розслідування торгової практики Китаю в секторах суднобудування, морського судноплавства та логістики.

Із пропозицією щодо підняття тарифів Байден виступить сьогодні, 17 квітня, перед членами профспілок у штаб-квартирі Об'єднання сталеливарників. В цей сами час його конкурент - Дональд Трамп - буде у суді у справі щодо фальсифікації документів задля того, щоб приховати виплати зірки фільмів для дорослих Стормі Деніелс

Як писав "Ми-Україна" раніше, Джо Байден за підсумками січня-березня 2024 оку зібрав на свою передвиборчу кампанію майже удвічі більше коштів, ніж його конкурент Дональд Трамп. Розрив складає 75 мільйонів доларів.

Головне