Баффет змінив заповіт: стало відомо, куди підуть його $129 млрд після смерті

Баффет змінив заповіт: стало відомо, куди підуть його $129 млрд після смерті

Голова Berkshire Hathaway Уоррен Баффет розкрив свої оновлені плани щодо розподілу свого величезного статку після смерті. У віці 93 років легендарний інвестор вирішив внести суттєві зміни до свого заповіту, відмовившись від попередніх намірів продовжувати пожертви Фонду Білла і Мелінди Гейтс посмертно.

Як пише CNN, натомість його багатство буде передано новому благодійному трасту під керівництвом його трьох дітей. "

Фонд Гейтса не отримає грошей після моєї смерті", - заявив мільярдер.

Це рішення, як пише видання, відображає глибоку довіру Баффета до цінностей своїх дітей та їхньої здатності мудро розпорядитися його спадщиною.

Раніше мільярдер планував передати понад 99% свого майна Фонду Гейтса та чотирьом сімейним благодійним організаціям. Однак тепер він вирішив зосередити свою посмертну благодійність виключно на сімейному трасті.

Попри це, Баффет продовжує робити значні пожертви за життя. Нещодавно він конвертував близько 9000 акцій класу A Berkshire Hathaway в понад 13 млн акцій класу B, з яких 9,3 млн будуть передані Фонду Гейтса, а решта - розподілена між чотирма сімейними благодійними фондами.

За даними Bloomberg Billionaires Index, станом на 29 червня, статки Баффета оцінюються у 129 млрд доларів. У рейтингу найзаможніших людей світу він посідає 10-е місце. Першість у топі продовжує за собою утримувати американський бізнесмен Ілон Маск. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, фонд американського філантропа Говарда Баффета заявив, що дасть кошти на відновлення харківської друкарні "Фактор-Друк", у яку 23 травня влучила російська ракета.

Головне