Австралія передасть Україні безпілотники на суму $32,5 млн, - Шмигаль

Австралія передасть Україні безпілотники на суму $32,5 млн, - Шмигаль

У рамках коаліції дронів, Австралія готова передати Україні безпілотники на 32,5 мільйони доларів, а також відправити значну партію протиповітряних ракетних комплексів RBS 70.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільної пресконференції з заступником прем'єр-міністра та міністром оборони Австралії Річардом Марлзом.

Австралія зобов'язалася передати Україні безпілотники на суму 32,5 мільйони доларів в рамках коаліції дронів. Крім цього, буде відправлена велика партія ПЗРК RBS 70, вартість якої також складе кілька десятків мільйонів доларів.

Він також зазначив, що під час зустрічі з Марлзом обговорювалося широке коло питань стратегічної співпраці.

Шмигаль також підкреслив зацікавленість України в зміцненні оборони та створенні передумов для успішних дій на полі бою.

Марлз зауважив, що загальна сума допомоги складає 100 мільйонів доларів. Решту коштів, які залишилися від виділеної суми, буде використано на закупівлю іншого обладнання для Збройних сил.

Він також підкреслив, що обидві країни домовилися про продовження безмитного ввезення українських товарів до липня 2026 року.

Загалом, згідно з висловленням українського прем'єра, підтримка Австралії наразі складає 655 мільйонів доларів, з яких 540 мільйонів доларів - це військова допомога.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російська ракета впала за 15 км від польського кордону.

Головне