50 відтінків СВО всередині росії

50 відтінків СВО всередині росії

Так, нам дуже не вистачає зараз ППО та інших видів озброєнь, що ми всі гостро відчуваємо щодня через російські ракетні та дронові атаки, що почастішали.

І, тим не менш, незважаючи на все нагліючу агресію росії у той час, як Захід затримується з постачанням нової військової допомоги Україні, різноманітні процеси відбуваються і всередині самої рф, розмиваючи первинне значення, яке вкладав Кремль у СВО. Тепер можна констатувати множинність цих значень. Ну наприклад:

Спеціальна внутрішня операція (вразливості у системі безпеки всередині самої рф, теракт зокрема, а також проблеми застарілої інфраструктури, коли всі ресурси витрачаються на війну проти України).

Спеціальна водна операція (серія повеней у російських містах).

Спеціальна ватна операція (коли інфіковані сепаратизмом, кров'ю та війною люди становлять новий клас рф).

Спеціальна васальна операція (зростання залежності від Китаю).

Спеціальна військово-морська операція (суттєве скорочення та витіснення ВМФ рф).

Спеціальна операція з вдовами (бунт вдів війни).

Спеціальна операція з вставання з колін (коли за паспорт рф можна отримати по морді).

Спеціальна Воронезька операція (бомбити Воронеж, коли бумеранг війни летить у саму рф).

Спеціальна віро-вбивча операція (скорочення парафій РПЦ по всьому світу та чистки всередині церкви/позбавлення сану тих, хто не прославляє війну).

Спеціальна "весны русской" операція (майбутні бунти на міжнаціональному рівні через несправедливість розподілу всього).

Спеціальна велосипедна операція (спроби несанкціонованого перетину кордону з боку рф).

Та й, власне, початковий зміст, який вкладав Кремль у СВО (у буквальному, називному значенні, на рівні слів – Спеціальна військова операція) теж змінився. Недарма в Кремлі все частіше вживають слово війна.

І справа не тільки в тому, що війна розтягнулася в часі і надовго, і зручніше тепер говорити, що це війна із Заходом (і частково це так і є – маю на увазі в цілому орієнтир росії на розвал західних інституцій та альянсів). Але й у тому, що між росією як державою та війною можна ставити знак рівності. Що тим більше має стати мотивом для Заходу для чіткішого та найшвидшого самовизначення щодо своєї участі у протистоянні (у даному випадку на рівні допомоги України).

Олеся Яхно, політичний експерт

Головне