Головред "Єврорадіо" про перекидання техніки рф у Білорусь: Це лиш імітація бурхливої діяльності

Головред

Російські військові створюють в Білорусі імітацію бурхливої діяльності, щоб потім показати вищому керівництву, що  армія підготовлена. Таку думку в ефірі "Ми-Україна" висловив Павло Свердлов, головред "Єврорадіо".

За його словами, російська сторона намагається роззосередити увагу України по всій лінії фронту, щоб не дати їй посилитися на найбільш гарячих напрямках.

"Два місяці тому була інформація, що Білорусь розконсервовує техніку й жене її у Ростовску область, а тепер кажуть, що РФ робить те саме (везе техніку в Білорусь, - ред.). Я прихильник думки, що це імітація бурхливої діяльності, щоб генерали відзвітували, що армія підготовлена й солдати бігають по полігонах. Звісно ж, це робиться і для того, щоб Україна вимушено тримала техніку й війська на півночі і не могла перекидати їх на південь, де йдуть запеклі бої в гарячих точках", - зазначив Свердлов.

При цьому він висловив думку, що від Росії можна чекати, що завгодно.

"Може статися все, що завгодно. Нагадаю, минулого року навчання були лише ширмою, щоб російських військових на території Білорусі тримати, виправдати їхню присутність там й в кінці кінців завдати удару. А провокації, ми ж вже бачили дивний випадок з ракетою, що долетіла й дуже вдало впала у полі без людських жертв", - висловився Свердлов. 

Разом з тим він додав: 

"От чого Лукашенко не хоче допустити, так це жертв серед білорусів. Тому що він прекрасно розуміє, що після 2020 року більше людей задоволених політикою, яку він проводить, не стало, а навпаки, Білорусь все глибше й глибше опиняється в економічній ямі".

Свердлов вважає, що білоруси лише чекаю якогось тригеру, й стати ним можуть жертви серед громадян, мирного населення чи військових, яких "рано чи пізно Лукашенко з Путіним відправлять в Україну". 

"Коли росіяни "закінчаться" – підуть білоруси", – резюмував Свердлов.

Головне