СБУ затримала агентку рф, яка наводила ракети на Житомирщині

СБУ затримала агентку рф, яка наводила ракети на Житомирщині

Затримано російську розвідницю, яка коригувала ракетно-дронові удари російської федерації по Житомирщині. Серед основних цілей агресора були бойові підрозділи та логістичні склади Сил оборони.

Про це повідомила пресслжуба СБУ.

Для виконання завдання фігурантка обходила місто та його околиці, шукаючи місця скупчення особового складу українських військових. Під час розвідувальних вилазок агентка також звертала увагу на місця розташування військової техніки.

"СБУ поетапно задокументувала її контакти з окупантами та вжила заходи для убезпечення місць дислокації Сил оборони на території регіону", - йдеться у дописі.

У ході спецоперації співробітники СБУ затримали її вдома. У неї вилучили мобільний телефон із доказами її контактів з агресором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передача авто війську та обмеження у праві на керування: як це буде за законом про мобілізацію

Ворожою поплічницею виявилася місцева жителька, яка підтримує росію ідеологічно.

Затриманій пред'явлено підозру в держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Вона перебуває під вартою і їй загрожує довічне ув’язнення.

Цього ж дня у Харкові затримали студента, який допомагав росіянам планувати наступ на Харківщину. Російський агент пішки обходив місто, де намагався знайти місця базування українських захисників. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України викрила та ліквідувала ще одну схему незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Головне