На Хмельницькій АЕС почали будівництво двох енергоблоків за технологією Westinghouse

На Хмельницькій АЕС почали будівництво двох енергоблоків за технологією Westinghouse

На Хмельницькій АЕС розпочали будівництво енергоблоків № 5 і № 6 за американською технологією АР1000 Westinghouse. Про це повідомив "Енергоатом". 

Особливістю такого будівництва — можливість маневрування блоків.

На будівельному майданчику станції почалися підготовчі роботи для будівництва градирень майбутніх енергоблоків.

"Це великий геополітичний проєкт спільного інтересу України і США. Технології, які ми будемо разом будувати і розвивати, витіснять росіян з європейського ринку атомної енергетики", – наголосив Герман Галущенко.

АР 1000 – найсучасніша технологія, важливою особливістю якої є можливість маневрування.

Основний фокус зосереджений на атомній енергетиці, оскільки вона генерує понад 50% електроенергії в країні.

"Особлива риса американської технології АР 1000 – можливість маневрування блоків. Сьогодні ворог б’є і знищує саме балансуючі потужності української енергетики, тому побудова блоків з можливістю маневрування дуже важлива для нас. І це наша відповідь терористам, вони ніколи не позбавлять нас світла, а нові технології дадуть нам змогу вистояти", – зазначив міністр.

Нагадаємо, інститут вивчення війни (ISW) повідомив про заміну офіцерського складу, який командував наступом російської армії на село Роботине, Запорізької області. За інформацією аналітиків, наразі звільнили командирів підрозділів загальновійськової армії та мотострілецького полку.

Як писали "Ми-Україна" раніше, внаслідок обстрілу Сіверська Донецької області загинули чотири людини. Про це повідомив глава Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Головне