У Польщі створять Раду з питань співробітництва з Україною: чим займеться

У Польщі створять Раду з питань співробітництва з Україною: чим займеться

Уряд Польщі має намір створити Раду з питань співпраці з Україною, яка буде включати представників науки, бізнесу, влади та місцевого самоврядування.

Про це повідомив майбутній голова ради, голова комісії сейму Республіки Польща з закордонних справ, Павло Коваль, передає PAP.

"Прем'єр-міністр вже підписав розпорядження про створення Ради з питань співпраці з Україною, і призначив мене головою цієї ради. Це буде громадський орган, до складу якого увійдуть представники науки, бізнесу, влади та місцевого самоврядування. Склад ради буде сформовано найближчими тижнями", - розповів Коваль виданню pap.pl.

За його словами, рада буде мати свій офіс та робочі групи, які будуть утворені найближчим часом. Також вже визначено перелік їхніх обов'язків. Крім того, у структурі буде створено секретаріат, а роботу ради курируватиме канцелярія прем'єра Польщі.

Рада працюватиме над питаннями залучення Польщі до відновлення України. Вона буде співпрацювати з польськими аналітичними центрами, зокрема з Польським економічним інститутом та Центром східних досліджень.

За словами Коваля, рада буде комплексно підходити до польсько-українських відносин.

"Ми вважаємо, що вони виняткові не лише через історичні питання, а й завдяки залученню Польщі до допомоги в захисті України та ролі Польщі в її відновленні", - підкреслив Коваль.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на Хмельницькій АЕС почали будівництво двох енергоблоків за технологією Westinghouse.

Головне