Третя перемога у сезоні: українська команда NAVI здолала турецьку Eternal Fire у фіналі CS2

Третя перемога у сезоні: українська команда NAVI здолала турецьку Eternal Fire у фіналі CS2

Українська кіберспортивна команда Natus Vincere (NAVI) підтвердила свій статус однієї з найкращих у світі, здобувши перемогу на престижному чемпіонаті ESL Pro League Season 20 з гри Counter-Strike 2. Фінальний матч, у якому зійшлися українці з турецькою Eternal Fire 22 вересня, тривав понад п'ять годин.

Гра розгорнулася на п'яти різних мапах. Попри те, що Eternal Fire вдалося взяти верх на картах Nuke (13:8) та Inferno (13:4), українська команда не здалася. NAVI відповіли перемогами на Anubis (13:11), Ancient (13:11) і вирішальній мапі Dust 2 (13:10), що й принесло їм загальну перемогу з рахунком 3:2.

Чемпіонат ESL Pro League Season 20, що проходив на Мальті з 3 по 22 вересня, зібрав 32 найкращі команди світу. Загальний призовий фонд турніру склав 750 000 доларів, з яких NAVI отримали 150 000 за перше місце. Срібні призери, Eternal Fire, здобули 80 000 доларів.

"Фінал не одразу пішов за планом Народжених Перемагати. Eternal Fire завдяки винятковій стрільбі забрали Nuke та Inferno, однак Народжені Перемагати не дозволили туркам взяти реванш", - прокоментували у пресслужбі команди.

Ця перемога стала третьою для NAVI у поточному сезоні. Однак розслаблятися гравцям ще не час - вже 25 вересня о 13:00 NAVI дебютують на турнірі BLAST Premier: Fall Final 2024 у матчі проти команди Falcons.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у березні команда з Counter-Strike 2 кіберспортивної організації Natus Vincere (NAVI) здобула перемогу у першому в історії мейджор CS 2, здолавши суперника - FaZe Clan - у гранд-фіналі. 

Головне