ЗМІ: Винищувачі F-16 Україні можуть дати Данія або Нідерланди

ЗМІ: Винищувачі F-16 Україні можуть дати Данія або Нідерланди

Україна може отримати винищувачі F-16 від Данії або Нідерландів. Про це пише The New York Times з посиланням на європейських та американських чиновників. 

Видання припускає, що дозволити Данії та Нідерландам дати Україні бойові літаки можуть США, як вони вже неодноразово робили це раніше з іншим озброєнням. Так, спочатку Україна просить Штати дати ту чи іншу зброю, Америка відмовляє. При цьому Вашингтон наголошує, що Київ може отримати те, про що просить, від європейських сусідів, й це буде набагато швидше.

Тут також варто згадати заяву Байдена, що він не проти передачі Україні F-16 іншими країнами попри те, що США надати літаки відмовилися.

Про те, що винищувачі надати Україні можуть Нідерланди, свідчить заява міністра закордонних справ Вопке Хоекстра про рішення нідерландського уряду розглянути запит Києва на F-16.

Нагадаємо, Нідерланди мають близько 40 винищувачів F-16. Однак країна вирішила перейти на більш досконалі моделі F-35, тож цілком імовірно, що частину F-16 можуть дати Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна", аналітик та авіаційний експерт Костянтин Криволап розповів, що навчання українських військовослужбовців на винищувачах F-16 можуть тривати близько шести місяців.

Головне