Жителям Сектора Ґази дали шість додаткових годин на евакуацію

Жителям Сектора Ґази дали шість додаткових годин на евакуацію

Збройні сили Ізраїлю оголосили про продовження терміну евакуації з північної частини Сектору Ґази на південь. Місцевим дали на виїзд з небезпечної території ще шість годин, заявив представник ЦАХАЛу Авіхай Адраї. 

Таким чином, у людей є часу до 16:00, щоб евакуюватися "без шкоди".

Як відомо, ЦАХАЛ напередодні, 13 жовтня, вперше офіційно наказав цивільному населенню покинути північну частину Сектору Ґази, на це було початково відведено 24 години. За оцінкою ООН, вимога про виїзд з регіону стосувалась 1,1 млн осіб. В організації вважають неможливим таке значне переміщення "без руйнівних гуманітарних наслідків".

Видання The Telegraph пише, що частина мирних жителів Ґази заявили, що їм просто нема куди йти. Про неможливість виїзду заявили також і місцеві лікарні. Так, Юсуф Абу Ріш, голова лікарні Шифа на півночі регіону, пояснив, що під час евакуації пацієнти помруть. 

"Евакуація Шифи це щось неможливе... Більшість випадків нестабільні, і якщо ми захочемо їх перевести, навіть якщо будуть додаткові ліжка, до інших лікарень,  вони [пацієнти] помруть, бо їх не можна перевозити", - сказав він. 

Нагадаємо, американський президент Джо Байден заявив, що звірства бойовиків ХАМАС перевершили навіть ті, що коїла Аль-Каїда. Палестинське воєнізоване угруповання він назвав "абсолютним злом".

Як писав "Ми-Україна" раніше, ЦАХАЛ 14 жовтня прозвітував про знищення ще одного ватажка ХАМАС, який керував бойовиками під час вторгнення в Ізраїль. Йдеться про очільника повітряних сил угруповання Мерада Абу Мерада.

Головне