Зеленський поговорив із прем'єром Нідерландів про початок навчання на F-16

Зеленський поговорив із прем'єром Нідерландів про початок навчання на F-16

Президент України Володимир Зеленський поговорив із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте про початок навчання українських пілотів на сучаcних винищувачах F-16.

Про це Зеленський повідомив на своїй сторінці в Twitter. Президент подякував нідерландському прем’єру за незмінність принципової позиції Нідерландів щодо російського вторгнення та за визнання Палатою представників Нідерландів Голодомору геноцидом українського народу.

"Обговорили оборонну співпрацю, зафіксували терміни початку навчальної місії для українських пілотів на F-16", – заявив Зеленський.

Крім того, за словами глави української держави, сторони скоординували позиції напередодні Вільнюського саміту НАТО. Вони також обговорили підготовку до Глобального саміту миру.

Водночас Рютте повідомив, що обговорив із Зеленським "нові кроки у відносинах між НАТО і Україною", про які має бути домовлено на саміті у Вільнюсі. Вони також поговорили про розвиток подій на фронті.

"Я запевнив його, що Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну всіма можливими способами", – написав глава нідерландського уряду.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що коли українські пілоти керуватимуть винищувачами F-16, то у росіян не буде жодного шансу у небі. За його словами, російська армія наразі має технічну перевагу в авіації. Однак українські захисники мають перевагу в майстерності.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що навчання українських пілотів на винищувачах F-16 ще не розпочалися. Однак Україна очікує, що найближчим часом будуть заяви від партнерів.

Головне