Зеленський виступив на Саміті майбутнього в ООН: головні тези

Зеленський виступив на Саміті майбутнього в ООН: головні тези

Президент України Володимир Зеленський виступив на Саміті майбутнього в рамках 78-ї Генеральної асамблеї ООН 23 вересня. Він закликав до об'єднання націй та підкреслив важливість глобального миру й протистояння російській агресії.

Про це Зеленський повідомив у своєму Telegram-каналі.

Зараз Україна готується до другого Саміту миру, просуваючись разом із партнерами крок за кроком. У своєму зверненні він наголосив на необхідності глобального єднання і висловив подяку країнам, які підтримують Україну на міжнародній арені.

“Ми працювали над Пактом майбутнього. росія знову діяла деструктивно, як завжди, проти всіх глобальних ініціатив, які захищають ефективність статуту ООН. Ця група завжди таким чином приводилась, але зараз ми намагаємося зробити щось хороше для всіх”, - заявив Володимир Зеленський.

Український президент нагадав, що його країна протистоїть російській агресії та підкреслив, що глобальне єднання може досягти багато завдяки мирним самітам.

“Світ потребує сталого розвитку. Я кажу це як президент України - країни, яка протистоїть російській брутальній колоніальній агресії”, - підкреслив Зеленський.

Голова держави заявив, що ми зараз готуємося до другого Саміту миру з партнерами України, щоб діяти послідовно згідно з формулою миру.

“Ми працюємо для безпеки, енергетичної безпеки, і для того, щоб росія понесла відповідальність за свій терор”, - заявив він.

“Я запрошую всіх лідерів, нації й надалі підтримувати наші спільні зусилля заради справедливого й мирного майбутнього! Путін украв уже чимало, але йому ніколи не вдасться вкрасти майбутнє світу”, - додав президент.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський повідомив, що провів у Сполучених Штатах Америки зустріч з німецьким канцлером Олафом Шольцом.

Головне