Зеленський провів зустріч із прем'єром Нідерландів Марком Рютте

Зеленський провів зустріч із прем'єром Нідерландів Марком Рютте

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте у межах Мюнхенської конференції з питань безпеки у суботу, 17 лютого.

Про це повідомила пресслужба глави держави. Як зазначається, Зеленський подякував Нідерландам та особисто Марку Рютте за тверду і вагому підтримку України під час російської агресії.

Також український президент докладно розповів Рютте про ситуацію на фронті. Він відзначив військову допомогу з боку Нідерландів обсягом понад 2 млрд євро, яку було передбачену для України в 2024 році, та внески до Європейського фонду миру, гуманітарну допомогу та підтримку проєктів із відбудови України.

Зеленський і Рютте поговорили про майбутню оборонну підтримку для України, потреби в ППО та артилерії. Вони обговорили діяльність міжнародної авіаційної коаліції, роль Нідерландів у підготовці українських пілотів на території Румунії та передання сучасних винищувачів F-16.

Президент України наголосив на успішній роботі команд Нідерландів та України, яка стосується проєкту двосторонньої безпекової угоди на основі Вільнюської декларації G7.

Також темами для обговорення стали Українська формула миру та підготовка до першого Глобального саміту миру у Швейцарії та інтеграцію України в НАТО.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим у Мюнхені (Німеччина) у суботу, 17 лютого. Зустріч двох лідерів відбулась на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Головне