Зеленський подякував Ердогану за допомогу Туреччини у звільненні українських полонених

Зеленський подякував Ердогану за допомогу Туреччини у звільненні українських полонених

Президент України Володимир Зеленський обговорив зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом повернення з російського полону українських громадян. Про це глава української держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

Водночас він зазначив, що запросив представника Туреччини на зустріч радників щодо Формули миру.

"Провів розмову з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Поінформував про підготовку нової зустрічі на рівні радників, яка відбудеться в Давосі, та запросив представника Туреччини. Отримав позитивну відповідь. 

Окрему увагу під час розмови приділили пункту Формули миру щодо повернення всіх полонених та депортованих. Дуже важливим є посередництво Туреччини, щоб можна було звільнити і кримських татар, і всіх інших - дорослих та дітей, воїнів та цивільних, - які утримуються в російській неволі", - зазначив Володимир Зеленський.

Також український президент висловив подяку Ердогану "за досягнутий рівень нашої співпраці в багатьох сферах". 

"Бачимо, як сила нашого партнерства додає сили всьому нашому регіону", - заявив президент Зеленський.

Як повідомляли "Ми-Україна", головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів телефонну розмову з Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі, командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі.

Головне