За тиждень через “Дію” забронювали вже понад 55 тисяч осіб, - Мінекономіки

За тиждень через “Дію” забронювали вже понад 55 тисяч осіб, - Мінекономіки

За тиждень від запровадження електронного бронювання працівників, яке ініціювали Міністерство економіки та Міністерство цифрової трансформації, цією послугою вже скористалося 55 тисяч людей.

Про це повідомляє Міністерство економіки України. 

Забронювати працівника можна через портал Дія. Процедура бронювання займає в середньому до 15 хвилин.

“Електронне бронювання вже у перші дні показало величезний попит. Лише за першу добу забронювали 15 тисяч людей. Для критично важливих підприємств та тих, які працюють для потреб Сил безпеки та оборони, електронне бронювання — це можливість у простій формі, швидко і зручно подати дані про працівників й скоротити час очікування до 15 хвилин”, - зазначила Перша віцепрем’єр-міністерка - Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Алгоритм електронного бронювання включає внесення підприємств до Єдиного переліку, подачу списків через портал Дія, автоматичну перевірку даних та сповіщення про результат розгляду. У разі позитивного рішення, військовозобов'язаний автоматично переводиться на спеціальний облік на строк дії бронювання.

Процес бронювання автоматизований і використовує ресурси Порталу Дія, Оберегу та Реєстру Пенсійного фонду. Крім електронної форми, можна подавати документи в паперовому форматі. Підприємства можуть вибирати механізм бронювання: через портал або за списками, що погоджуються з Міністерством оборони.

Як писали "Ми-Україна" раніше, відокремлені закордонні філії ДП “Документ” знову приймають заяви-анкет на оформлення паспортних документів для чоловіків.

Головне