За минулу добу на фронті відбулося 123 боєзіткнення, окупанти намагаються атакувати на восьми напрямках

За минулу добу на фронті відбулося 123 боєзіткнення, окупанти намагаються атакувати на восьми напрямках

Протягом минулої доби на фронті відбулося 123 бойових зіткнення. Найактивніше окупанти атакують позиції Сил оборони на Покровському, Курахівському і Лиманському напрямках. Про це повідомили у Генштабі.

Минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1080 осіб. Також ворог втратив два, танки, 18 бойових броньованих машин, 14 артилерійських систем, 8 БПЛА ОТР, 24 автомобілі та 12 одиниць спеціальної техніки.

На Харківському напрямку ворог двічі атакував позиції підрозділів Сил оборони в районі Вовчанська. На цьому напрямку вчора росіяни втратили 175 окупантів вбитими та пораненими, знищено два автомобілі та одиницю спецтехніки агресора. 

На Куп’янському напрямку відбувається бій з окупантами в районі Піщаного. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку ворог активно атакує в районах Греківки, Макіївки та Торського. Загалом триває сім боєзіткнень. Ситуація під контролем Сил оборони України.

На Краматорському напрямку від початку доби вже відбулося два безуспішних для окупантів бойових зіткнення поблизу Кліщіївки.

На Покровському напрямку ворог здійснив 14 спроб витіснити з позицій наших захисників. Одну атаку в бік Новоолександрівки відбито. 

На Покровському напрямку ворог зазнав суттєвих втрат 321 окупанта вбито та поранено, наші воїни знищили та пошкодили по одній бойовій броньованій машині. Також уражено п’ять бліндажів окупантів.

На Курахівському напрямку противник намагається прорвати нашу оборону в районах Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки. Чотири атаки загарбників українськими воїнами успішно відбито. За уточненою інформацією, втрати російських військ за минулу добу на цьому напрямку склали 60 осіб вбитими та пораненими, знищено ворожу станцію РЕБ.

На Оріхівському напрямку агресор безуспішно намагався витіснити українських воїнів із займаних позицій в районах Роботиного та Малої Токмачки.

Нагадаємо, "Укренерго" пом'якшила застосування графіків погодинних відключень на понеділок – одночасне вимкнення більше ніж однієї черги, яке планувалося з 11:00 до 22:00, застосовуватиметься лише у три вечірні години – з 19:00 до 22:00. Про це повідомили у компанії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська армія продовжує щоденно накривати вогнем мирні міста та села Харківщини. Внаслідок обстрілів минулої доби, 16 червня, в області є троє постраждалих.

Головне