ЄС вважає платформу X найбільшим джерелом російської дезінформації

ЄС вважає платформу X найбільшим джерелом російської дезінформації

Європейський Союз вважає соцмережу X Ілона Маска найбільшим джерелом російської дезінформації. Про це заявила віцепрезидентка Європейської комісії Вера Йоурова,  інформує Bloomberg. 

“X, колишній Twitter, є платформою з найбільшим відсотком публікацій з неправдивою інформацією або дезінформацією”, - зазначила вона.

Йоурова додала, що соціальні мережі мають посилити свою пильність у боротьбі з російською дезінформацією напередодні виборів у США та ЄС.

ЄС опублікував звіти про те, як кожна з великих технологічних компаній, включаючи Met, Google і TikTok, справляється з боротьбою з дезінформацією.

Більшість з великих технологічних компаній, включаючи Met, Google і TikTok погодилися працювати з ЄС над добровільним кодексом поведінки, метою якого є встановлення галузевих стандартів для перевірки фактів та інших заходів.

“Cуб’єкти дезінформації мають значно більше підписників, ніж ті профілі, що не використовують  дезінформацію”, - йдеться в повідомленні.

Віцепрезидентка Єврокомісії розповіла, що Google за перші чотири місяці року припинив діяльність понад 400 каналів, залучених до операцій російського впливу. 

Крім того, платформа Meta розширила партнерство з перевірки фактів 22 мовами в ЄС.

Нагадаємо, що Ілон Маск незаконно встановив логотип X на даху штаб-квартири Twitter. У Сан-Франциско почали розслідування. 

Як писав “Ми-Україна” раніше, соцмережа Twitter тимчасово обмежує для користувачів кількість переглядів постів на добу. Це робиться заради протистояння екстремальному рівню збору даних та маніпуляціями із системою.

Головне