Виявлено непоодинокі факти зловживань: ДБР проводить масові обшуки у військкоматах трьох областей

Виявлено непоодинокі факти зловживань: ДБР проводить масові обшуки у військкоматах трьох областей

Співробітники Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками відразу у низку військкоматів та ВЛК у трьох областях України.

За даними пресслужби ДБР, обшуки проходять у Вінницькій, Черкаській та Київській областях.

"На виконання рішення РНБО Державне бюро розслідувань спільно з іншими правоохоронними органами проводить низку процесуальних дій у Територіальних центрах комплектування та військово-лікарських комісіях у багатьох регіонах країни. Сьогодні відбуваються обшуки у низці військово-лікарських комісіях Вінницької, Черкаської та Київської областей", - наголосили в Бюро.

В ДБР пояснили, що слідчі дії проводяться відповідно до розслідування кримінального провадження за фактами незаконного збагачення військовослужбовців, що є керівниками обласних та районних ТЦК та СП.

Також у Бюро додали, що вже встановили 388 осіб, відносно яких є сумніви щодо законності отримання ними постанов ВЛК про непридатність до військової служби. Через це співробітники ДБР вилучають всю медичну документацію, яка може підтвердити факти ухвалення незаконних рішень про непридатність до служби.

Проти деяких співробітників відомств відкрито кримінальні провадженнявідповідно до ч. 5 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану).

Крім того в ДБР зазначили, що минулого тижня було проведено 15 обшуків у військкоматах в Одеській і Миколаївській областях. Також перевіряли Херсонський та Бериславський районні центри комплектування на можливі корупційні дії персоналу.

"В ході попередніх перевірок вже виявлено непоодинокі факти зловживань військкомів та безпідставного зняття з військового обліку офіцерів запасу на підставі фіктивних довідок військово-лікарняних комісій. Наразі за результатами перевірок трьом посадовим особам військкоматів повідомлено про підозри", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна", ексголову ТЦК та СК у Дніпропетровській області Анатолія Пікала підозрюють у незаконному збагаченні на 8,5 млн грн

Головне