Ворожа ДРГ намагалась проникнути в Сумську область

Ворожа ДРГ намагалась проникнути в Сумську область

Російська ДРГ у суботу, 24 червня, намагалась проникнути на територію Сумської області. Однак через відпір українських військ вона зазнала втрат та відступила.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні на сторінці у Facebook.

За інформацією Генштабу, минулої доби, у районі населеного пункту Родіонівка Сумської області, ворог здійснив невдалу спробу проникнення ДРГ через державний кордон України.

Проте через відрегульовані дії українських оборонців окупанти зазнали втрат. У результаті їм довелося відступили.

Нагадаємо, російські окупаційні війська обстріляли місто Білопілля Сумської області, в результаті загинули батько із сином. Прес-служба ОВА написала, що російській федерації потрібно відповісти за воєнні злочини скоєні в Україні.

“Ворог вчергове випробовує Сумщину. Російські терористи цинічно застосовують свою зброю проти мирних людей, давно втративши все людське”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на Харківщині у ніч на 1 червня було чути вибухи. Попередньо, окупанти стріляли ракетами С-300. Також стало відомо, що російська ДРГ намагається перевірити щільність нашої оборони та знайти слабкі місця. 30 травня у росіян була спроба зайти через кордон біля Зеленого. Під щільним вогнем окупанти були вимушені відступити.

Українські захисники знищили російські човни на півдні України. За словами начальниці Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, російські човни готували для диверсійно-розвідувальних груп. Усього було знищено сім одиниць техніки окупантів.

Головне