Ворог знову активізував штурми Авдіївки, - Барабаш

Ворог знову активізував штурми Авдіївки, - Барабаш

Російське окупаційне військо знову суттєво наростило інтенсивність штурмових дій довкола Авдіївки. Цьому передувало кількаденне зменшення активності, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" керівник Авдіївської МВА Віталій Барабаш. 

Він зауважив, що попри зменшення кількості штурмів, ворог не став менше обстрілювати або завдавати авіабомбових ударів. За його словами,1 січня по самій Авдіївці було здійсненно 22 таких удари, 2 січня - 31, 3 січня - 19, вчора - 71. Противник останніми днями надактивно застосовує авіацію по місту, "по позиціях ЗМУ - в рази більше". 

"Ворог тисне, багато штурмів. Все хлопці відбили - проривів нема", наголосив Барабаш.

Він розповів, що евакуація з Авдіївки триває, однак охочих виїхати мало. Одна з ключових причин полягає у тому, що росіяни безупинно гатять по дорозі. При цьому, якщо раніше удари завдавались із застосуванням артилерії та FPV-дронів, то нині в хід йдуть навіть ракети. 

Майже щоденно в Авдіївці є загиблі та поранені. Так, жінка, яка загинула 2 січня досі перебуває під завалами. Щоб деблокувати її тіло з-під уламків потрібна спецтехніка. 

Гуманітарна ситуація у місті складна, проте допомога у місто продовжує ввозитися. Барабаш зазначив, що в Адіївці вдосталь харчів, "медицини" та "гігієни" з резервом на два місяці. 

Нагадаємо, про активізацію ворога на Авдіївському та Мар'їнському напрямках напередодні говорив і речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун. Він додав, що росіяни постійно проводять ротації або заводять свіжу силу, оскільки втрати у них величезні, зокрема, в піхоті.

Як писав "Ми-Україна" раніше, вже упродовж майже тижня на Таврійському напрямку ворог завдає по 1000 артобстрілів щодоби.

Головне