Ворог повністю завʼяз у вуличних боях за Вовчанськ, - Сирський

Ворог повністю завʼяз у вуличних боях за Вовчанськ, - Сирський

На Харківщині противник повністю завʼяз у вуличних боях за Вовчанськ. Найінтенсивніші та найжорсткіші бої тривають на Покровському та Курахівському напрямках.

Про ситуацію на фронті розповів головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

"Продовжую свою роботу в частинах Східного фронту. Після перших незначних успіхів в ході наступальних боїв на Харківщині противник повністю завʼяз у вуличних боях за Вовчанськ та поніс дуже високі втрати в особовому складі штурмових підрозділів. Наразі ворог з різних напрямків перекидає резерви, намагаючись підтримати активні штурмові дії, але безуспішно", - написав він.

Сирський зазначив, що в районі Липців ворог також зазнав суттєвих втрат, перейшов до активної оборони, проводить мінування та вогневе ураження позицій українських військ.

Водночас на Куп’янському напрямку тривають бої в лісовому масиві на північ від міста. Складна ситуація в районі Кислівки, де ворог намагається прорвати оборону українських військ та вийти до річки Оскіл.

Інтенсивні бойові дії також тривають у районі Іванівського та на підступах до Часового Яру. Ворог намагається будь-якою ціною закріпитися в місті, використовуючи новітні Т-90М, БМП-3, БМД-4, які часто знищуються українськими протитанковими засобами і FPV-дронами ще під час висування.

Найбільш інтенсивні та жорсткі бої тривають на покровському та курахівському напрямках. Ворог намагається прорвати оборону українських військ на вузькій ділянці фронту між населеними пунктами Старомихайлівка - Бердичі шляхом наступальних і штурмових дій найбільш підготовлених підрозділів. Наступальні дії проводяться із використанням бронетехніки, пішоходним порядком, а також на мотоциклах і багі.

На інших напрямках теж неспокійно, але інтенсивність бойових дій значно менша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За лаштунками ГУР: Юсов розповів про секретні операції розвідки та всі бункери Путіна

"Ключова мета моєї роботи - вивчення обстановки на місці, вирішення проблемних питань, забезпечення додатковою кількістю боєприпасів, дронів, РЕБ та інших МТЗ, посилення резервами, тощо", - йдеться у дописі.

Головнокомандувач ЗСУ відхначив ефективну роботу більшості командирів та штабів у організації бойових дій, вогневому ураженні противника, підтриманні взаємодії з сусідніми частинами.

"Звісно, що є проблеми, які потребують швидких та кардинальних рішень. Як завжди відзначив кращих та вручив нагороди нашим воїнам - солдатам, сержантам та молодшим офіцерам, які хоробро захищають наші позиції і виконують основну бойову роботу", - зазначив Сирський.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше,  на Харківщині, яку кілька годин тому російські окупанти атакували 15 ракетами, пролунали нові вибухи.

Головне