Водії на польсько-українському кордоні змушені стояти понад місяць

Водії на польсько-українському кордоні змушені стояти понад місяць

Водії на польсько-українському кордоні, на пункті пропуску "Дорогуськ-Ягодин", змушені стояти понад місяць у черзі через блокаду ПП польськими перевізниками.

Про це повідомило управління Податкової адміністрації в Любліні, передає видання RMF24. Як зазначається, наразі в 40-кілометровій черзі стоять близько 1500 вантажівок.

Причиною зростання часу очікування вантажівок на виїзд зросло через посилення протестів польських перевізників. Вони кожні три години пропускають тільки один транспортний засіб через кордон.

"Орієнтовний час очікування - з урахуванням нинішнього пропуску транспортних засобів перевізниками - понад місяць", - розповіли податкова і митна адміністрації Польщі.

Зазвичай час очікування 1500 транспортних засобів на розмитнення в цьому пунктів пропуску становить близько 68 годин. Наразі 40-кілометрова черга сягає міста Маринін, що у гміні Седліще. Також у Гребенному в черзі на митниці стоять 950 автівок. Вони чекають на пропуск близько 12 днів. У податковій і митній адміністрації розповіли, що за нормальних умов це було б лише 80 годин.

Водночас польські протестувальники пояснили блокаду кордону необхідністю "якось змінювати тактику", щоб українська сторона виконала їхні вимоги. Вони хочуть, аби було введено комерційні дозволи для компаній з України на перевезення вантажів, що не стосується гуманітарної допомоги та постачання техніки та іншого обладнання для Збройних сил України. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ключовими ринками збуту аграрної продукції для України є не країни Євросоюзу, а Африка та Азія.

Головне