Відставка Воллеса не вплине на політику Британії щодо України, - Кузан

Відставка Воллеса не вплине на політику Британії щодо України, - Кузан

Відставка голови Міністерства оборони Великої Британії Бена Воллеса не вплине на політику Королівства щодо України.

Про це заявив голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". За його словами, Британія вже надто багато зробила для нас.

"Вони першими ухвалили рішення про надання нам важких танків, коли США ще думали, вони першими передали нам далекобійні ракети. Вони є лідером, вони є мотором… В геополітичному вимірі вони ставлять нас на чільне місце, тому політика не зміниться, але шкода, що такі компетентні люди як Воллес йдуть з політики", - зазначив Кузан в ефірі.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що його слова щодо необхідності Україні бути більш вдячною за надану допомогу, були сприйняті неправильно.

“Мої коментарі про те, як найкраще підтримати Україну, викликали неабияку зацікавленість, а деякі з них були перекручені”, – заявив Воллес.

При цьому очільник британського оборонного відомства наголосив, що Британія досить сильно підтримує Україну і така підтримка є не у всіх інших країнах.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Воллес дорікнув українцям через невдячність, адже країни Заходу не можуть віддати Україні всю зброю. Міністра зачепила критика Президента Володимира Зеленського після того, як країни НАТО відмовилися запрошувати Україну до Альянсу.

“Ви знаєте, ми не Amazon. Я сказав їм про це минулого року, коли я проїхав 11 годин, щоб мені дали список”, – наголосив міністр.

Головне