Видача повісток на блокпостах у Києві: у КМВА кажуть, що не мають даних про такі випадки

Видача повісток на блокпостах у Києві: у КМВА кажуть, що не мають даних про такі випадки

У Київській міській військовій адміністрації кажуть, що не мають даних про випадки видачі повісток військовозобов'язаним на тимчасових блокпостах у Києві.

Про це заявив речник міської адміністрації Михайло Шаманов. За його словами, за інформацією щодо місць і можливо вручених повісток треба звертатися у районні ТЦК.

"Нам не відомо про видачу повісток на тимчасових блокпостах. Працівники ТЦК, згідно зі своїми функціональними повноваженнями, не виконують безпекову функцію, тому за детальною інформацією щодо місць і кількості можливо вручених повісток просимо звертатись до районних територіальних центрів комплектування. Але, згідно з чинним законодавством і правовим режимом воєнного стану, представники ТЦК мають право здійснювати свою безпосередню діяльність на території міста Києва у дозволений законодавством спосіб", - наголосив Шаманов.

З 25 по 28 грудня у Києві проводять безпекові навчання за участі Угруповання сил і засобів оборони міста Києва у взаємодії з КМВА, патрульною і національною поліцією. Це передбачає розгортання тимчасових блокпостів. У мережі повідомляють, що на цих блокпостах вже начебто видають киянам повістки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Міністерство оборони України планує реєстрацію громадян, зобов'язаних до військової служби, які перебувають за кордоном, розповів міністр оборони Рустем Умєров. Їхня мета - провести реєстрацію цих громадян і закликати їх взяти участь у цьому процесі. Після реєстрації у Міноборони пропонують людям різноманітні мотиваційні варіанти.

Головне