ВАКС засудив до семи років ув'язнення суддю з Сум

ВАКС засудив до семи років ув'язнення суддю з Сум

Вищий антикорупційний суд засудив суддю Зарічного районного суду Сум до семи років позбавлення волі за отримання хабаря.

Про це повідомила пресслужба ВАКС.

У відомстві не вказали прізвище судді, проте за даними ЗМІ, мова йде про Миколу Шершака.

За рішенням суду, винуватість судді встановлена за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Окрім семи років ув'язнення, суд також заборонив йому займати посади в судовій системі на три роки і конфіскував усе майно.

Суддю Шершака взяли під варту для виконання вироку.

"До набрання вироком законної сили, ВАКС застосував щодо обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Для забезпечення виконання вироку суд постановив негайно взяти його під варту", - йдеться у повідомленні.

Він має право оскаржити це рішення в апеляційному порядку протягом 30 днів.

Довідка.

7 листопада 2019 року детективи НАБУ під керівництвом прокурорів САП затримали "на гарячому" суддю Зарічного районного суду Сум, коли той отримав хабар у розмірі 2 000 доларів США. Суддя ховав ці гроші в банці з-під зеленого горошку. 1700 доларів детективи знайшли в будинку судді Шершака, а ще 300 доларів під час його особистого догляду.

Він вимагав хабар від громадянина за ухвалення рішення про звільнення його від адміністративної відповідальності.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, НАЗК встановило ознаки незаконного збагачення на майже 10 мільйонів гривень та недостовірного декларування на понад 32,4 мільйонів гривень у колишньої омбудсменки.

Головне