В застосунку Армія+ з'явилось важливе для захисників оновлення

В застосунку Армія+ з'явилось важливе для захисників оновлення

В застосунку “Армія+” з’явилась нова опція, яка дозволяє виправляти дані про військову службу. При цьому генерується номер заявки, щоб далі можна було уточнити статус їх оновлення, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Із запуском "Армія+" певна частина військовослужбовців зіткнулася із тим, що інформація про їхню службу не відображається у застосунку. Це траплялося через те, що оператори ТЦК та СП не встигли оцифрувати дані про актуальний статус обліку громадянина, пояснили у Генштабі. Для виправлення даних користувачеві необхідно було встановити застосунок “Резерв+”, і через нього надіслати запит.

"Лише за перші чотири тижні релізу дані про свою службу актуалізували понад 60 тисяч військових, зокрема через “Резерв+”. Це було незручно, вимагало встановити ще один застосунок та не давало військовому зворотного зв’язку про свою заявку на оновлення даних. Тому розробили функціонал, який дозволяє оновити інформацію про свою службу через “Армія+” у кілька кліків та отримати номер заявки, щоб далі уточнити по ній статус", - розповіла заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

На своїй сторінці у Facebook Генеральний штаб опублікував інструкцію. У ній пояснив, що треба зробити для оновлення статусу в “Армія+”:

  • Завантажте/оновіть застосунок і авторизуйтеся;
  • Якщо інформація в реєстрі відсутня, на екрані з’явиться повідомлення «Ми не знайшли даних про вашу військову службу», тоді натисніть «Я точно чинний військовий»;
  • Заповніть форму, вкажіть необхідні дані та надішліть;
  • Отримайте номер заявки, завдяки якому ви зможете відстежувати її статус, і очікуйте сповіщення про результат.

За півтора місяця роботи в “Армія+” авторизувалося понад 270 тисяч військовослужбовців. Застосунок впровадили у понад тисячі військових частин, а також було подано 7 тисяч електронних рапортів, що мають юридичний статус паперового, зазначили у Генштабі.

Нагадаємо,що Українська компанія "Українська Бронетехніка" та чеський виробник зброї Czechoslovak Group (CSG) уклали угоду про спільне виробництво артилерійських боєприпасів в Україні. Виробництво 155-мм снарядів та інших боєприпасів великого калібру планується розпочати у 2025 році.

Як писав “Ми-Україна” раніше,за минулу добу на російсько-українському фронті відбулося 142 бойових зіткнення. Російські війська завдали 3 ракетних і 67 авіаційних ударів, здійснили понад 4000 обстрілів, з яких 105 - з реактивних систем залпового вогню. Також ворог застосував 1585 дронів-камікадзе.

Головне