В Україні планують запустити доступну програму з вивчення англійської мови: що про це відомо

В Україні планують запустити доступну програму з вивчення англійської мови: що про це відомо

В Україні можуть запустити всеосяжну та доступну програму з вивчення англійської мови. Про це повідомив очільник українського уряду Денис Шмигаль.

За його словами, наразі Кабінет міністрів працює над запуском програми, скористатися якою зможе кожен українець.

"Уряд планує запустити всеосяжну і доступну програму з вивчення англійської мови. Відкриту для кожного, незалежно від фінансового стану чи від місця проживання. З індивідуальним підходом і відкритим доступом до освітніх ресурсів", - зазначив Шмигаль.

Він також розповів, що президент Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду проєкт закону, який офіційно закріплює статус англійської як мови міжнародного спілкування в Україні. 

"Вже зараз українці, які володіють англійською мовою, мають переваги на ринку праці. Це вища зарплата, більше кар’єрних можливостей, здатність швидше розвиватися і в разі потреби отримувати новий фах. Українці створюють конкурентні продукти та сервіси, які здатні підкорити світ. Англійська мова буде двигуном їх просування, драйвером успіху та запорукою самореалізації для тисяч людей", - наголосив очільник Кабміну.

Як повідомляли "Ми-Україна", віцепрем'єр-міністр та міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів про плани оптимізації освітньої сфери та наближення її до європейських стандартів.

Головне