В Україні другий день зростає споживання електрики

В Україні другий день зростає споживання електрики

Споживання електроенергії станом на пʼятницю, 11 жовтня, був на 3% вищим, ніж попереднього дня - у четвер, 10 жовтня. Про це повідомили в пресслужбі "Укренерго".

"Споживання зростає. Сьогодні, 11 жовтня, його рівень станом на 9:30 був на 3% вищим, ніж в той самий час попереднього дня – у четвер. Причина – висока хмарність у більшості регіонів та, відповідно, нижча продуктивність побутових СЕС. Вчора, 10 жовтня, добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 1,2% вищим, ніж у середу, 9 жовтня", - йдеться у повідомленні.

В "Укренерго" нагадали, що години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності, тому, користуватись потужними електроприладами краще у період найефективнішої роботи сонячних електростанцій - з 10:00 до 16:00.

Зазначається, що імпорт електроенергії 11 жовтня запланований із Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови загальним обсягом 2 308 МВт-год.

Нагадаємо, що київська енергетична компанія "Київтеплоенерго" виконала ремонтну програму на цей рік із підготовки котельних до зими.

Як писав "Ми-Україна" раніше, столиця України у понеділок, 14 жовтня, розпочне опалювальний сезон для лікарень, шкіл та дитячих садків. 

Головне