В Смілі чоловік побив колишнього військового через публікацію у Facebook: поліція вже відреагувала

В Смілі чоловік побив колишнього військового через публікацію у Facebook: поліція вже відреагувала

У місті Сміла Черкаської області розгорівся скандал - місцевий житель застосував фізичну силу проти колишнього військовослужбовця. Інцидент стався через публікацію останнього у соціальній мережі Facebook, де він висловив обурення щодо аварійної ситуації на дорозі, яку створили невідомі чоловіки.

Конфлікт стався 3 вересня, коли батьки ексвійськового стали жертвами агресивної поведінки водія автомобіля Hyundai. Після інциденту, коли водій створив аварійну ситуацію, колишній військовослужбовець намагався ідентифікувати його для вирішення конфлікту і звернутися до соціальних мереж для допомоги. 

Виявилося, що водієм був місцевий житель. У відповідь на публікацію військового він призначив зустріч з ним, під час якої ситуація різко загострилася: зловмисник погрожував і побив ексвійськового, а також змусив його публічно вибачитися за свою публікацію. Інцидент був задокументований очевидцями та оприлюднений в інтернеті.

Поліція прибула на місце події, провела опитування учасників та викликала швидку медичну допомогу. Колишній захисник України, якому було надано медичну допомогу, відмовився від госпіталізації та спочатку написав заяву, в якій просив припинити розгляд справи. Однак пізніше він погодився на подальше розслідування і подав офіційну заяву про нанесення йому тілесних ушкоджень.

Слідчі під процесуальним керівництвом Смілянської окружної прокуратури внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Подальше розслідування може включати додаткову кваліфікацію події.

У той же час Головне управління Національної поліції в Черкаській області розпочало службове розслідування щодо дій працівників поліції, які реагували на інцидент, щоб оцінити їхні дії під час та після конфлікту.

Варто зауважити, що дана ситуація викликала обурення серед місцевих жителів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Луцьку правоохоронці затримали чоловіка, який стріляв з рушниці по військових ТЦК, ним виявився 40-річний місцевий житель.

Головне