В ООН заявили про скорочення вакцинації: 14,5 мільйона немовлят не отримали щеплень

В ООН заявили про скорочення вакцинації: 14,5 мільйона немовлят не отримали щеплень

Близько 14,5 мільйона немовлят у світі не отримали щеплення від дифтерії, правця і кашлюку. Про це повідомляють дані ООН, передає Reuters.

Торік 84% дітей у всьому світі отримали повний курс щеплень, що нижче рівня, необхідного для запобігання спалахам захворювань.

Зростання кількості конфліктів у світі негативно вплинуло на доставку вакцин, що призвело до збільшення кількості дітей, які не отримали життєво необхідних щеплень. Зокрема, це стосується вакцинації проти таких небезпечних захворювань, як дифтерія, правець та кашлюк. Порівняно з попереднім роком, ситуація з імунізацією дітей значно погіршилась.

Згідно з даними ООН, кількість дітей, які не отримали необхідних щеплень, зросла з 13,9 мільйонів у 2022 році до 14,5 мільйонів у 2023 році. Проте ця цифра все ще нижча за показники періоду пандемії COVID-19, коли без вакцинації залишилось близько 18 мільйонів дітей.

Додатково ООН повідомляє, що 6,5 мільйона дітей отримали лише часткову вакцинацію, отримавши тільки одну дозу замість повного курсу, що не забезпечує повноцінного захисту.

Нагадаємо, російський "шахед" втретє за останній час залетів на територію Білорусі, БПЛА пролетів там щонайменше 60 км. Про це повідомляє місцеві ЗМІ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, тіла двох людей, яких шукали серед завалів багатоповерхівки у Мирнограді після обстрілу 14 липня, знайшли. Про це повідомив виконуючий обов'язки начальника Мирноградської МВА Юрій Третяк.

Головне