В Одесі жінка намагалася повісити прапор рф на постамент знесеного пам'ятника Катерини II

В Одесі жінка намагалася повісити прапор рф на постамент знесеного пам'ятника Катерини II

В Одесі стався інцидент на Європейській площі, де раніше стояв пам'ятник Катерині II, за повідомленням поліції Одеської області, жінка намагалася встановити російський прапор на постаменті знесеного монумента. Про це повідомила поліція Одеської області.

Подія набула розголосу після поширення в соціальних мережах відео, на якому видно, як громадянка піднімається на постамент з триколором. Її дії викликали негативну реакцію перехожих, які завадили розгортанню прапора.

Правоохоронці оперативно відреагували на ситуацію. Особу жінки встановлено, і наразі з нею працюють поліцейські безпосередньо на місці події. Проводиться вилучення речових доказів для подальшого розслідування.

"Нині особа громадянки встановлена, з нею на місці події працюють поліцейські, вилучають речові докази", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. Тому остаточні висновки щодо правової оцінки дій громадянки будуть зроблені після завершення всіх необхідних слідчих дій та судового розгляду.

Нагадаємо, прикордонні території Сумської області зазнали масованих обстрілів з боку російських військ. Про це повідомили у Сумській обласній військовій адміністрації.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська в ніч проти 8 жовтня здійснили атаку на Одещину за допомогою безпілотників. У результаті обстрілу в Чорноморську виникла пожежа в багатоповерхівці.

Головне