В МВС нагадали українцям правила безпечної експлуатації газових балонів вдома

В МВС нагадали українцям правила безпечної експлуатації газових балонів вдома

На тлі непоодиноких випадків вибухів газових балонів в оселях українців, Міністерство внутрішніх справ вирішило нагадати правила їхньої безпечної експлуатації. 

Великі газові балони: як використовувати безпечно

В МВС навели ключові правила, які дозволять уникнути біди: 

  • Використовувати великі балони необхідно лише в приватному секторі, в багатоповерхових будинках - це заборонено;
  • Заправленням балонів та їхнім обслуговуванням мають займатися виключно спеціальні організації. Людей закликали не заправляйте балони на АЗС чи з автомобільних цистерн для транспортування газу;
  • Балони радять наповнювати не більше, ніж на 85% від його обʼєму;
  • Важливим також є і місце розташування балона в будинку. Його необхідно ставити якнайдалі від сонячних променів на відстані не менше 0,5 м від газової плити, 1 м від нагрівальних приладів;
  • У приміщенні, в якому стоїть балон, повинна бути справна система вентиляції. Українцям радять також щодня проводити його провітрювання.

Нагадаємо, 9 лютого у Києві стався вибух на території колишнього заводу у Дарницькому районі. Там в одноповерховій промисловій будівлі розмістили виробничий цех з виготовлення та оброблення ювелірних виробів.

“У своїй роботі працівники майстерні використовували газове обладнання. При цьому, як встановило слідство, деякі елементи вказаного обладнання були виготовлені «кустарним» способом, а газові балони, в порушення встановлених вимог, розміщувались в приміщенні, де безпосередньо працювали люди”, – розповіли у прокуратурі.

Внаслідок недбалих дій, які порушували правила проведення газополум’яних робіт, стався вибух газових балонів. На момент події у приміщенні перебувало близько 20 робітників, четверо з них загинули.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у суботу вранці, 18 лютого, окупанти знову запустили ракети по Україні.

Головне