В Ізраїлі до 300 осіб зросла кількість постраждалих в результаті нападу ХАМАС, 22 людини загинули

В Ізраїлі до 300 осіб зросла кількість постраждалих в результаті нападу ХАМАС, 22 людини загинули

Кількість загиблих у Ізраїлі, на який вранці у суботу, 7 жовтня, напали терористи ХАМАС, зросла до 22 осіб. Про це пише The Times of Israel з посиланням на дані екстрених служб.

Також повідомляється, що до 300 осіб збільшилося і число постраждалих, 70 осіб мають серйозні поранення та знаходяться у важкому стані.

Екстрені служби прогнозують, що кількість загиблих буде зростати. Адже наразі бої продовжуються у 10 населених пунктах на півдні та у центральній частині Ізраїлю. 

Медики звернулися до місцевого населення з проханням приходити до лікарень та здавати кров для поранених. 

Крім того у мережі публікують відео нанесення ізраїльськими винищувачами авіаударів по об'єктах, що належать терористам ХАМАС у секторі Газа. У той же час у Єрусалимі через гучномовці лунають заклики до мусульман та палестинців повстати і вести "священну війну" проти Ізраїлю.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни.

"Громадяни Ізраїлю, ми перебуваємо у стані війни. Це не операція, не ескалація. Це війна. І ми переможемо. ХАМАС заплатить за цю війну безпрецедентну ціну. Я наказав зачистити прикордонні населені пункти від терористів і провести мобілізацію резервістів", - заявив ізраїльський прем'єр.

Як повідомляли "Ми-Україна", в Міністерстві закордонних справ України відреагували на напад терористів ХАМАС на Ізраїль.

Головне