В двох областях України після атаки рф ввели аварійні відключення світла: деталі

В двох областях України після атаки рф ввели аварійні відключення світла: деталі

Енергетики відновили живлення для понад 31 000 споживачів. Але внаслідок ворожої атаки БПЛА 19 жовтня запроваджено часткові аварійні відключення у двох областях - Сумській, Чернігівській.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Знеструмлення через обстріли та бойові дії за минулу добу були на Донеччині, Сумщині та Чернігівщині. Аварійні відключення задіяні частково у Сумській та Чернігівській областях через пошкодження обладнання атаками ворожих БПЛА.

У Чернігівській області внаслідок обстрілів підстанції виникло загорання, яке було ліквідовано. Наразі роботи тривають.

Також у Сумській області внаслідок атаки БПЛА по території підстанції виникло загоряння, при цьому знеструмлювались підстанції, побутові та промислові споживачі. У повідомленні зазначили, що ремонтні роботи будуть оперативно продовжені, щойно дозволить безпекова ситуація. 

У Донецькій області внаслідок бойових дій вимикалась повітряна лінія. Електрики під час огляду виявили пошкодження лінії.

Крім того, у Дніпропетровській області під час огляду на території підстанції виявлено вибуховий пристрій. Його знешкоджено.

У Львівській області з технологічних причин знеструмлювались підстанції, побутові споживачі та залізниця. Порушення в русі потягів не відбулось, живлення відновлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кубі через блекаут без світла залишились понад 10 млн людей: що сталося

Наразі підготовка до осінньо-зимового періоду триває за участі енергетиків, влади та громад на тлі значних пошкоджень енергетичної інфраструктури через ворожі атаки. Ремонтні роботи виконуються за графіком, енергосистема залишається збалансованою, але постійні удари ускладнюють її роботу. 

“Закликаємо продовжувати ощадливо використовувати електроенергію у пікові години споживання, особливо у вечірній період навантаження з 17:00 до 22:00”, - йдеться у повідомленні.

Минулої доби, 18 жовтня, енергетики відновили живлення для 31 174 споживачів, які залишились без світла через бойові дії та технологічні порушення. Наразі залишаються частково або повністю знеструмленими 709 населених пунктів.

На поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальним обсягом 4700 МВт*год та потужністю 1142 МВт.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у тимчасово окупованому Маріуполі лише 30% міста готове до опалювального сезону. Водночас окупаційна "влада" говорить людям про 60%.

Головне