В Держспецзв’язку розповіли, як виглядають та працюють шахрайські сайти

В Держспецзв’язку розповіли, як виглядають та працюють шахрайські сайти

У Держспецзв'язку пояснили, як виглядають та як працюють шахрайські сайти, а також наскільки складно їх відрізнити від справжніх.

Цю інформацію відомоство надало у Telegram.

До прикладу: шахраї розсилали повідомлення через соціальні мережі та месенджери, обіцяючи грошові виплати для всіх українців. У цих повідомленнях містилися активні посилання на фішингову сторінку, що виглядала як благодійна організація. На цій сторінці були розміщені інструкції щодо проходження ідентифікації, а також посилання на фішингові ресурси, що маскувалися під сторінки авторизації банків.

Щоб отримати грошову виплату, шахраї вимагали від потенційних жертв ввести номер мобільного телефону, пароль від особистого кабінету, номер картки, CVV-код, пін-код та поточний баланс картки для підтвердження входу в особистий кабінет. Отримані таким чином дані використовувалися шахраями для "прив'язки" акаунту жертви до нового пристрою або для онлайн авторизації на банківському порталі, що давало їм можливість зняти кошти з рахунку жертви.

Держспецзв'язок попереджає, що подібні схеми шахрайства є дуже поширеними.

У відомстві порадили перевіряти будь-яку інформацію про грошові виплати через офіційні джерела та не переходити за посиланнями з підозрілих повідомлень. Також рекомендується переходити на офіційні сайти через пошукові системи, ввівши точну назву необхідного сайту.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Зеленський вперше зустрівся з прем'єр-міністром Нідерландів Діком Схоофом.

Головне