В Авдіївці - 1160 цивільних: є випадки, коли евакуйовані з міста повертаються назад, - Барабаш

В Авдіївці - 1160 цивільних: є випадки, коли евакуйовані з міста повертаються назад, - Барабаш

В Авдіївці попри безперестанні обстріли та авіабомбові удари залишаються 1160 цивільних осіб. Відповідні дані станом на ранок 6 січня озвучив в ефірі марафону "Єдині новини" керівник Авдіївської МВА Віталій Барабаш.

Він зауважив, що напередодні, як і упродовж кількох днів перед Новим роком, евакуації з міста не було - не було охочих. Подекуди бажання виїхати виявляють від одного до трьох осіб на день. 

Барабаш розповів про випадок, коли про евакуацію перед 1 січня попросили двоє людей - жінка літнього віку та її син. Проте, пробувши кілька днів у Покровську, вони вирішили повернутись додому.

"Ціла історія була, як їх намагалися не пустити туди, але вони повернулись. Пару днів тому ця жінка померла в Авдіївці. Маємо знову клопіт - син просить його знову вивезти", - зазначив він. 

За його словами, в Авдіївці спостерігається постійне зменшення населення, однак "на жаль, за рахунок 200-х та 300-х". 

У місті працює лікарня, у ній є один лікар та чотири медсестри. 

"Ліки є, гуманітарну допомогу завозимо. Складно це робити, бо дорога постійно під обстрілами, ще більшими, ніж були ще місяць тому", - зауважив голова МВА.

Нагадаємо, від 4 січня, після нетривалого періоду так званого затишшя, росіяни активізували штурмові дії довкола Авдіївки

Як писав "Ми-Україна" раніше, Центр протидії дезінформації спростував дані, наведені у статті The Telegraph, стосовно підготовки російського наступу на Харківську область.

Головне