Україна отримає антидронові системи Slinger

Україна отримає антидронові системи Slinger

Україна отримає антидронові системи Slinger виробництва австралійської компанії Electro Optic Systems, які здатні збивати гелікоптери та дрони.

Про це повідомив виконавчий віцепрезидент EOS Метт Джонс. За його словами, компанія вела випробування систем протягом останніх трьох тижнів біля Сіднея. Комплекс було створено на базі 30-мм гармати M230LF та 7,62-мм кулемета MAG58. Він встановлюється на пікапі GMC Denali.

Як зазначається, систему оснащено тепловізійним та нічним прицілами. Водночас 30-мм гармата підходить для ураження транспортних засобів та інших повітряних цілей по типу гелікоптерів.

Крім того, M230LF може вести вогонь одиночними пострілами у режимі 100 чи 200 пострілів за хвилину.

Джонс заявив, що Україна отримає 110 систем, які будуть оснащені М113 і ще 50 систем з компанією під назвою "Практика". Їх буде встановлено в БТР Bushmaster. Вартість однієї системи становить близько 170 млн доларів.

"Ця технологія дійсно йде в Україну. Система жорсткого вбивства Slinger була придбана США для пожертвування Україні. Розробка лазерної технології все ще завершується, тому наразі це не розглядається", - заявив віцепрезидент компанії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, підводний дрон “Марічка” українського виробництва проходить свої перші випробування. Серед переваг – непомітність. Такий дрон є невидимими для багатьох радарів, а отже і знищити їх буде дуже складно. Дрон може долати великі відстані – понад 1000 км та знаходитись у режимі очікування, зберігаючи енергію для удару.

Головне