Українська команда NAVI стала першим в історії переможцем турніру з Counter-Strike 2

Українська команда NAVI стала першим в історії переможцем турніру з Counter-Strike 2

Команда з Counter-Strike 2 кіберспортивної організації Natus Vincere (NAVI) здобула перемогу у першому в історії мейджор CS 2, здолавши суперника - FaZe Clan - у гранд-фіналі. Змагання 31 березня пройшло у Копенгагені. 

Ця перемога зробила NAVI першими в історії чемпіонами світу з CS2. Втім для українців це не перше їх перебування на вершині турнірної таблиці Counter-Strike - у 2021 році мультигеймінгова організація вигравала CS:GO Stockholm Major. Цьогорічний гранд-фінал став для NAVI матчем-реваншем, оскільки торік українські геймери на цьому ж етапі поступилися лідерством FaZe, які у 2022 році вийшли на перше місце.

"Народжені перемагати" розпочали турнір у PGL Major Copenhagen з гри з The Mongolz, яких обіграли з рахунком 13:10. Наступним суперником стала команда, матч завершився з рахунком 13:11. Далі NAVI спіткала невдача - українці потупились Spirit та Cloud9.

"На останній матч Elimination Stage у NAVI не залишалося права на помилку. Команда виступила в повну силу проти paiN та обійшла бразильський колектив, який неочікувано дійшов до цього етапу (2 : 0)", - розповіли в команді. 

У чвертьфіналі українська команда здолала суперників з Туреччини з Eternal Fire (2 : 0).

Наступним етапом став півфінал. NAVI обійшла гравців з G2, вирвавши у них перемогу на вирішальному етапі. 

У гранд-фіналі кіберспортсмени з України взяли реванш у суперників з FaZe Clan та стали першою в історії командою-чемпіоном світу з CS2.

За перше місце у турнірі NAVI отримали 500 000 доларів, FaZe повела додому 170 000 дол, а володарі "бронзи" - Team Vitality - 80 000 дол.

За підсумками турніру гравця української команди Юстінаса “jL” Лекавічуса було визнано кращим гравцем. Його рейтинг склав 1.22.

 

Головне