Україна та МВФ оцінюють додаткові фінансові потреби на 2025 рік у $12-15 млрд

Україна та МВФ оцінюють додаткові фінансові потреби на 2025 рік у $12-15 млрд

Згідно з оцінками України та Міжнародного валютного фонду, у 2025 році країна потребуватиме додаткової фінансової підтримки від західних союзників. Орієнтовна сума цієї допомоги становить від 12 до 15 мільярдів доларів США. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

Ця спільна оцінка вказує на продовження тісної співпраці між Україною та МВФ у плануванні фінансової стратегії країни. Визначена сума відображає прогнозовані економічні потреби України на наступний рік.

"Ми постійно обговорюємо з нашими партнерами, що нам потрібно додаткове фінансове забезпечення, оскільки війна триватиме і нам потрібно мати буфер," – зазначив міністр.

Міністр також пояснив, що розширений військовий збір надходитиме в загальний фонд бюджету.

"Створювати спеціальний фонд для нього потреби немає. Україні і так не вистачає доходів, щоб закрити військові потреби, тому всі кошти з податків і внутрішніх запозичень йдуть на безпеку та оборону," – підкреслив Марченко.

Нагадаємо, у Чехії розглядають ініціативу створення Українського легіону. Про це повідомила міністерка оборони країни Яна Чернохова. За її словами, до складу цього військового формування могли б увійти українські біженці, які зараз проживають на території Чеської Республіки. Про це повідомили Radio Prague.

Як писали "Ми-Україна" раніше, чотири жінки, з Красногорівки на Донеччині пройшли пішки 12 км через поле під обстрілами, щоб уникнути російських обстрілів. Поліцейські розшукали їх та доставили до пункту переселенців.

 

Головне