Україна і Німеччина підписали угоду щодо посилення ППО

Україна і Німеччина підписали угоду щодо посилення ППО

На засіданні міністрів оборони країн "Великої сімки" (G7) 19 жовтня Україна зробила крок у зміцненні своєї безпеки. Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив про підписання ключової угоди з Німеччиною та іншими європейськими партнерами щодо термінового посилення системи протиповітряної оборони країни.

Згідно з інформацією, угода передбачає конкретні дії для захисту цивільного населення та критичної інфраструктури України. До ініціативи, окрім України та Німеччини, приєдналися Бельгія, Норвегія, Нідерланди та Данія.

Документ окреслює механізм, за яким країни-учасниці зобов'язуються робити внески у спільні проєкти або фінансувати власні ініціативи, спрямовані на зміцнення можливостей протиповітряної оборони Збройних Сил України. Це свідчить про консолідовані зусилля міжнародної спільноти у підтримці обороноздатності України.

Міністр оборони України висловив щиру подяку Німеччині за ініціативу та всім країнам-учасницям за вагомий внесок у безпеку України.

"Досягаємо конкретних кроків, які забезпечать захист цивільного населення та об’єктів критичної інфраструктури. На засіданні міністрів оборони G7 підписали важливу угоду з Німеччиною щодо негайних дій з посилення системи протиповітряної оборони України", - написав він у Facebook. 

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга, зробив заяву щодо дій російських військ на території рф.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська завдали два удари КАБами по центру Запоріжжя. Внаслідок атаки постраждали чотири людей, також руйнувань зазнали будинки.

Головне